Configuratie statistiekenmodule

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 11:53 AM op Mark Duijkers

Inleiding

Met de Kodision Statistiekenmodule is het mogelijk om gebruikersstatistieken van TriplEforms-formulieren inzichtelijk te maken. Indien correct geconfigureerd, zullen tijdens het invullen van een TriplEforms-formulier op elke formulier-stap een aantal gegevens opgeslagen worden in de Statistiekendatabase. Het betreft onder andere de naam van de stap, het voortgangspercentage en de tijd die de gebruiker nodig had voor de betreffende stap. Deze gegevens kunnen in de Kodision Management console geraadpleegd worden om de formulieren te verbeteren om bijvoorbeeld uitval op bepaalde stappen te minimaliseren.

Configuratie

De gegevens worden in een MS SQL database opgeslagen nadat in de settings de connectie met de statistiekendatabase is gelegd. Om de statistiekenmodule in TriplEforms te gebruiken, moet in het Settings-bestand van de TriplEforms-omgeving de juiste databaseverbinding ingevuld zijn, en moeten de statistieken ingeschakeld zijn.

In de settings is het mogelijk om te configureren of de XMLAnswers worden opgeslagen in de statistiekendatabase. (XMLAnswers is een functie waarin de antwoorden op vragen van een scenario opgeslagen worden)

Ga naar het onderdeel “Website”.

Scroll naar het kopje “Statistics”

Vink “Enable statistics” aan.

Vink “Allow privacy sensitive fields in statistics” uit (als het aan staat). Als deze instelling is aangevinkt wordt er privacygevoelige informatie (antwoorden van de aanvrager) opgeslagen in de statistiekendatabase. Dit is vanuit de privacywetgeving niet toegestaan en kan daarom problemen opleveren bij een audit.

Vul de connection sting in

Data Source: database server naam

Initial Catalog: database naam

User ID: gebruikersnaam

Password: wachtwoord

Binnen de Management console moeten de statistieken per omgeving ingericht zijn, de instructies hiervoor zijn te vinden bij de categorie management console