Gebruik statistiekenmodule

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 11:53 AM op Mark Duijkers

Login op de management console

Login management console

Ga naar statistics

Statistieke moduleStatistieke module

Kies de omgeving waarvoor je de statistieken wilt uitlezen en klik dan op Statistics

Statistieken detailsStatistieken details

Vervolgens kan een type overzicht (summary of detail) gekozen worden, waarop vervolgens de volgende filters toegepast kunnen worden:

·         Environment
 Filter op de TriplEforms-environment waarvoor het scenario gestart is, of alle environments

·         Scenario
 Filter op een specifiek scenario, of alle scenario’s

·         Finished
 Filter op het succesvol afronden van een scenario*

·         Period
 Filter op de periode waarbinnen een scenario is doorlopen

·         Search for text in steps
 Zoek naar specifieke gegevens, zoals een postcode of bedrijfsnaam

*: In de TriplEforms Editor kan een formulier-stap gemarkeerd worden als ‘Finished’. Deze eigenschap staat los van het voortgangspercentage.

In de laatste stap van de formulieren (b.v. fSuccesForm) moet:

1.  Return to previous scenario element is allowed” niet aangevinkt zijn.
  2.  Scenario is successfully completed” wel aangevinkt zijn
  3. Formulier eigenschappenAfbeelding caption

Hierdoor wordt aan de statistiekenmodule aangegeven dat het formulier is afgerond. Anders wordt een afgerond formulier gezien als “failed” ook al wordt de laatste stap (het succes formulier) bereikt.

Summary

Bij een samenvatting zal per scenario weergegeven worden hoe vaak het formulier is ingevuld (waarbij ook verschil te zien is tussen succesvol afgeronde en afgebroken formulieren), de tijd die gebruikers in totaal besteed hebben voor het formulier, en de gemiddelde tijd die een gebruiker nodig had om het formulier volledig te doorlopen.

Detail

Waar een samenvatting groepeert per scenario, groepeert het Detail-scherm per ingevulde formulier-stap. In het overzicht zullen de volgende gegevens getoond worden:

·         Date
 Moment waarop de stap voltooid was

·         Environment
 De TriplEforms-environment waarvoor het scenario gestart is

·         Scenario
 Het TriplEforms-scenario dat gestart is

·         Current Step
 De naam van de stap die ingevuld is

·         Progress
 Het voortgangspercentage dat de invuller te zien kreeg ná deze stap

·         Completed
 Geeft aan of het scenario na deze stap volledig ingevuld was*

·         Duration
 De tijd die de gebruiker nodig had voor het invullen van de betreffende formulier-stap

·         IPAddress
 IP-adres van de bezoeker

*: In de TriplEforms Editor kan een formulier-stap gemarkeerd worden als ‘Finished’. Deze eigenschap staat los van het voortgangspercentage.

**: Dit is in te stellen in het Settings-bestand van de TriplEforms omgeving, raadpleeg de TriplEforms handleiding voor meer informatie.

Geavanceerde configuratie

Met de geavanceerde configuratie van statistieken, kunnen extra filter-mogelijkheden toegevoegd worden, en kan het Detail-overzicht uitgebreid worden met extra velden – om specifieke meta-gegevens van ingevulde formulieren snel inzichtelijk te maken. Deze opties zijn te vinden op de Statistics à Configure schermen.

Lists

Hier kan een lijst worden aangemaakt die later gebruikt kan worden om zoekvelden in de vorm van een Dropdown listRadiobutton listCheckbox list.
Na een lijst te hebben aangemaakt kunnen hier nieuwe items aan toe worden gevoegd door op “Select” te klikken.

Additional search fields (voorheen Search Fields)

Type

TextBox: Een zoekveld op basis van een door de gebruiker te definiëren zoekterm.

Dropdown list: Zoeken op basis van één enkele door de gebruiker te maken selectie, uit de voor gedefinieerde lijst.

Radiobutton list: Zoeken op basis van één enkele door de gebruiker te maken selectie, uit de voor gedefinieerde lijst

Checkbox list: Zoeken op basis van een of meerdere door de gebruiker te maken selectie, uit de voor gedefinieerde lijst

CaptionVerplicht, de titel van het zoekveld.

XPathVerplicht, De conditie die gebruikt wordt om mee te zoeken, door ‘{0}’ te gebruiken wordt de tekst die in het zoek/selectie veld wordt gebruikt ingevoegd in de conditie.

ListVerplicht bij alle types behalve TextBox, de lijst waar de mogelijk te selecteren opties in worden vastgehouden.

Additional columns (voorheen Select Fields)

AliasVerplicht, de alias van het zoekveld.

CaptionVerplicht, de titel van het zoekveld.

XPathVerplicht, De conditie die gebruikt wordt om de selectie samen te stellen.

Listverplicht bij alle types behalve TextBox, de lijst waar de mogelijk te selecteren opties in worden vastgehouden.

Aggregate: Zet de Aggregate vink aan als je de kolom terug wilt laten komen in het overzicht type “Summery”.