Best practices: Formulieren doorzetten OTAP

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 7 Jul, 2023 om 2:10 PM op Inger Koffijberg

TriplEforms kent verschillende manieren om formulieren door te zetten van ontwikkel tot en met productie. Dit kan via, SCWF autodeployment, handmatig via een fileshare/direct plaatsen op de server of via een package.

In dit artikel worden 2 best practices toegelicht deployment via package en SCWF autodeployment,

Packages

Voordelen:

• Je hebt geen dubbele formulieren op
  • Je kan geen formulieren vergeten bij het overzetten
  • Je hebt een werkende set.
  • Versie geschiedenis als de packages bewaard..
  • Makkelijk te update.

Nadelen:

• Hij maakt een package van de hele omgeving, ook formulieren die uitgecheckt zijn
  • Je ziet niet direct wat in een package, daarvoor moet je hem uitpakken.

Hoe maak je een package

Vanuit de TriplEforms editor kun een package aanmaken van je huidige project, deze package kun je dan doorzetten naar de verschillende omgevingen.

Een package bevat altijd de volgende bestanden

Je maakt een package door in editor op create package te klikken

of door de package tool te starten, kies dan voor create package en zoek je project op

De package wordt vervolgens gebouwd

Sla daarna de package ergens op

Package plaatsen

Je moet de package via een netwerk share doorzetten, heb je die mogelijkheid niet dan kan je de pacakge file met de hand in het project plaatsen

Dan ziet het er als volgt uit als de package geplaatst is, in het voorbeeld is package1.kpf de package die we wilde plaatsen

Via de wizard werkt het als volgt. Start de package tool en kies voor deploy existing package.

Kies de package en de locatie van het project waar het naar toe moet gaan druk daarna op deploy

Nu staat de package op de gewenste locatie

Configuratie website voor gebruikt package

Voeg de volgende regel toe aan de web.config

<?xml version="1.0"?>
<configuration>
<kodision.tripleforms>
<triplEformsProvider providerType="Kodision.TriplEforms.Provider.XmlEFormPackageProvider, Kodision.TriplEforms"/>
</kodision.tripleforms>
</configuration>

SCWF Autodeployment

Voordelen:

• Status formulier OTAP
  • Je kan makkelijk een enkel formulier aanpassen en doorzetten
  • Je kan geen formulier doorzetten die door iemand is uitgecheckt
  • Formulier moet door OTAP heen.

Nadelen:

• Kan geen formulieren verwijderen
  • Je hebt kans op dubbele formulieren

Doorzetten via SCWF

Login op de scwf console en kies je project

Selecteer je bestand klik met de rechtermuisknop erop

Dit kan tevens ook via de management console

Configuratie SCWF autodeployment

Zie daarvoor dit artikel SCWF instellen deployment