SCWF installeren en/of upgraden

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 11:49 AM op Mark Duijkers

Introductie

Wanneer SCWF benodigd is of moet worden geupdate/geupgrade dan kan dat middels de installatiebestanden.

De installatie zelf word gestart middels "setup.exe".

Installatie

De installatie bestaat uit enkele eenvoudige stappen.
Wanneer "setup.exe" geopend is komt het volgende in beeld:

Dit komt alleen in beeld als SCWF nog niet eerder is geïnstalleerd.

Druk bij dit scherm op "Install" om eerst de module Colibri te installeren.

Nadat dit heeft plaatsgevonden komt het welkomstscherm in beeld.

Klik op Next om de installatie te vervolgen.

Kies vervolgens de gewenste installatieopties en locatie, en klik wederom op Next.
Hierna dient er op "Install" te worden geklikt om de installatie definitief te starten. Nu zal het installatieprogramma de benodigde bestanden kopiëren.

Configuratie

Na het installeren dient de SCWF Config te worden geopend.
Vervolgens dienen hier een certificaat en de te gebruiken SQL DB connectie te worden ingesteld:

Middels de Modify knop is het mogelijk om de SQL server informatie in te voeren.

Als er een lege database wordt gekozen, dient eerst de optie "Update Database" te worden gekozen.

Dit is ook het geval bij upgraden naar een nieuwe versie: hier zal dan een melding komen te staan dat de databaseversie niet meer overeenkomt met de huidige versie van de software. (bijvoorbeeld The database has format version 17, but SCWF requires version 18. Please upgrade the database using the Configuration tool)

Zodra de gegevens zijn ingevoerd kan de SCWF service worden gestart middels het tabje "Scwf" en vervolgens "Start".

Hierna kan ook de SCWF Console worden gebruikt: