Data ophalen uit KIM

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Di, 4 Apr, 2023 om 10:18 AM op Mark Duijkers

Vanuit het Cases overzicht kun je data ophalen uit KIM. Je kan met iedere authenticatie type data ophalen op basis van claims.

Authenticatie

Forms authenticatie

In de mijnOmgeving administration site dien je een claim toe te voegen aan de gebruiker.

Bedenk een claim; bijvoorbeeld de claim van eherkenning als het om een kvk nummer gaat waarop data opgehaald moet worden.

Voeg dan de claim urn:etoegang:1.9:EntityConcernedID:KvKnr voor iedere gebruiker toe en geef zijn kvk nummer op.

Ga naar de gebruiker toe en voeg de claim toe;

screenshot claim toevoegen gebruiker forms authenticatie

Authenticatie broker(eherkenning)

Wanneer een gebruiker inlogd met eherkenning worden zijn claims automatisch toegevoegd. Ook de claim van het kvk nummer.

Het kvknummer zit onder de claim > urn:etoegang:1.9:EntityConcernedID:KvKnr (afhankelijk van de versie)

Windows Authenticatie

later aan te vullen. neem contact op met support

Data ophalen uit KIM.

Om de data op te kunnen halen uit KIM moeten we de claims toevoegen aan de web.config en per authenticatie vorm aangeven welke claim we willen meesturen.

Ga in de web.config naar  de repository CaseRepository

Voeg de parameters toe en gebruiker zoals hier boven dezelfde claims per authenticatie vorm.

<parameter name="ExternalKeyClaimType" key="Forms" value="urn:etoegang:1.9:EntityConcernedID:KvKnr"/>
<parameter name="ExternalKeyClaimType" key="Windows" value="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claims/nameidentifier"/>
<parameter name="ExternalKeyClaimType" key="connector" value="urn:etoegang:1.9:EntityConcernedID:KvKnr"/>

In bovenstaand voorbeeld in connector de authenticatie broker, geen hier de connectie naam. Dit kan ook digid of eherkenning zijn

Zie onderstaand screenshot.

authenticatie brokerSceenshot authenticatie broker

Wanneer je nu naar de pagina Cases.aspx gaat worden de zaken van de ingelogde gebruiker uit kim opgehaald.