Release notes TriplEforms 5.0.5

Gemaakt door Inger Koffijberg, Gewijzigd op Vr, 19 Apr om 2:24 PM op Inger Koffijberg

TriplEforms Build 5.0.5 (27-12-2022)

Om te kunnen updaten naar deze versie moet de website worden bijgewerkt

Toegevoegd

• ToInitial tfFunctie in de standaard opgenomen: Converteert de eerste letter van elk woord naar een naar een hoofdletter met een punt erachter.

• Er zijn drie nieuwe checks toegevoegd aan de WCAG Checker. De checks zijn:

Eén check die controleert of de Autocomplete accessiblity optie expliciet is geset op 'off' (of een andere waarde) i.p.v. 'unset'.

Eén check die controleert of Localizations (vertalingen) aanwezig zijn voor nodes in de Sitemap (MijnOmgeving).

Eén check die controleert of de Previous/Next labels op een scenario element een waarde bevatten bij een interactief scenario element, indien deze benodigd zijn.

• De mogelijkheid toegevoegd om vanuit de WCAG Checker en de project Integrityscanner direct elementen te openen door op de betreffende error te klikken. Indien een element bewerkbaar is, wordt het betreffende eigenschappenscherm geopend.

• AuthnContextComparisonType kan nu per SAML request geconfigureerd worden.

• Mogelijkheid toegevoegd om descriptions toe te voegen aan next/previous knoppen in scenario form/module elementen.

• Attribuut aria-disable="true" wordt nu toegevoegd bij de TF controls Input field, CheckBox, DropDownList, RadioButton en ListBox als de eigenschap Read only aangevinkt is.

MijnOmgeving

• Optie toegevoegd om Filters boven het datatables component te tonen i.p.v. links.
  • Datatables-filters kunnen nu ververst worden vanuit javascript. Dit is bijv. nodig om de dynamische waardes in een dropdown-filter te verversen nadat er iets is verwijderd uit de datatables inhoud.

* De volgende js-bestanden zijn gewijzigd: UnsentCase.js, dataTablesFilters.js en dataTablesHandler.js

• Mogelijkheid toegevoegd om dynamisch de mogelijke veldwaardes van de DropDownFilter in de MijnOmgeving DataTables te bepalen per repository.

Implementatie toegevoegd aan:

CaseKimRepository (wel nieuwe searchset benodigd voor KIM!).

InboxRestRepository (de TemplateInboxService is ook aangepast!)

UnsentCaseVaultRepository.

Gewijzigd

• Mogelijk gemaakt om per control te sorteren op de 'WCAG Checker'
  • Updated Tripleforms jquery-ui to 1.13.2
  • Treeviews met setting "Tree View Expand/Collapse on Check" opent en sluit nu ook met gebruik van spatiebalk.
  • I.v.m. WCAG-regels is de autoredirect bij foutmeldingen in de SubScenarioManager weggehaald. Let op dat er 2 resource-teksten zijn aangepast. Mochten die zijn gewijzigd of vertaald voor een project dan dienen deze mogelijk ook aangepast te worden.: SsmUnavailableStep en SsmUnknownStep.

MijnOmgeving
  • Verbeterde Cookie/Caching-mechanisme van het DataTables-component & de RepositoryController. Hierdoor is het mogelijk om een correcte state op te slaan van meerdere datatables met dezelfde bron.
  • Mobielweergave authenticatie methodes luisteren nu alleen nog maar naar click events en niet meer naar 'touchstart'

Opgelost

• Fix voor probleem met lange teken reeksen in HTMLSummary bij het genereren van documenten in de Document Generator.
  • Kolom zichtbaarheid kan met een knop teruggezet worden naar de standaard instellingen.
  • Logging 'flushed' niet meer wanneer loglistener niet op 'enabled' staat
  • TF.Validation.Movehorizontal & MoveVertical worden nu, ongeacht aanwezigheid validatie op formulier, geïnitialiseerd
  • Knoppen toegevoegd bij Allowed QueryString Parameters bij het scenario gedeelte voor het selecteren/deselecteren van alle scenario's in het overzicht.
  • 'Add/Delete' Knoppen voor blacklistview in Settings > Website zijn nu zichtbaar & bruikbaar
  • Upload control leest nu de juiste text voor nadat bestanden zijn geupload en de pagina is ververst.
  • Kolom breedte van checkedboxlist aangepast voor lightmode.
  • Fix in de GetHtmlSummary TF functie. Lege ElementId arguments resulteren niet meer in een lege Html summary.
  • (WCAG) Focus selecter van 'Input', 'Select' & 'Textarea's' verandert van :focus naar :focus-visible
  • (WCAG) 'th' tags gegenereerd door [*HtmlSummary] worden nu correct in de 'thead' tag geplaatst. Ook wordt er een nu een 'tbody' tag toegevoegd vanuit het script. Eerst werd deze automatisch door de browser toegevoegd aan de table.
  • Page title van het eerste formulier in een subscenario wordt nu weergegeven als de naam van het formulier. Dit was bij formulier 1 de naam van het subscenario, en bij latere formulieren binnen hetzelfde subscenario de naam van het formulier. Het is aan te raden de pagina titels van de eerste formulieren in subscenarios na te lopen.
  • Tripleforms crashed niet meer wanneer je geen items meer heb in dropdown: 'Filter loggin types'
  • RestServiceCallBuilder maakt nu bij alle HTTP Verbs en cases gebruik van een geparsede versie van de opgegeven ResourcePath, waardoor het voor alle HTTP Verbs nu mogelijk is om TF variabelen te gebruiken bij het samenstellen van de ResourcePath.
  • Probleem opgelost waarbij de error melding over een ontbrekende stap in een scenario niet meer over menu-left heen valt. Ook problemen met responsiveness (zichtbaarheid van error melding) op mobile devices (<985px) opgelost.
  • Documentatie omtrent Functional Design Generator uitgebreid met een verwijzing naar hoe een Docx-fragment toe te voegen is, zodat deze gebruikt kan worden als fragment voor de Functional Design Generator.
  • Allowed Querystringparameters zijn nu case-insensitive en worden ALTIJD lowercase opgeslagen en ingeladen. Ook zijn deze waardes alleen nog maar in te vullen met lowercase karakters. Verder worden de variabelen niet meer opgeslagen met een key, maar alleen nog maar met een value. Ook is het gedrag van de "Reload scenarios" knop aangepast, deze verwijderd uit environments verwijderde scenario's uit geconfigureerde parameters.
  • NVDA in Firefox geen filename en filesize voorleest voor upload control tables. Daarnaast verdere verschillen in server- en client-generated upload control table rows gelijkgetrokken (role, tabindex, text-align).
  • Help-callout initieel verkeerd gepositioneerd werd in Firefox. Alleen na het aanpassen van de browser met een geopende Help-callout werd de callout correct gepositioneerd.
  • Probleem opgelost met ColumnSelector checkboxes zichtbaarheid in Firefox.
  • Grootte van Blacklist Entries grid control in Website-settings aangepast, zodat er meer entries tegelijkertijd zichtbaar zijn.
  • Bij het herladen van TF settings wordt de dropdown van logging filter types geleegd, zodat de lijst niet steeds groter wordt.

MijnOmgeving
  • Het is weer mogelijk om filters direct op KIM parameter kolommen in te stellen op Cases.aspx.
  • KIM LogonToken wordt nu netjes verwijderd, indien je uitlogt van de KIM sessie in MO.
  • De DropDownFilter-waarde wordt nu wel gereset/geleegd, indien er op de 'Filters wissen'-knop gedrukt wordt bij de DataTablesFilters.
  • Probleem opgelost in MijnOmgeving, i.c.m. Kim sessie. De Session Id veranderde in MijnOmgeving bij het herstarten van de browser, waardoor vervolgens bij het instant houden van de sessie of het uitloggen bij Kim, de LogonToken niet correct werd verwijderd.
  • Javascript foutmelding opgelost op inbox.aspx als er kolommen worden uitgezet.
  • Je wordt nu netjes uitgelogd i.p.v. gegroet met een exceptie wanneer je kim authenticatie user token verlopen is.
  • Problemen opgelost in de Sitemap Editor met het Undo'en/Redo' en van wijzigingen, het selecteren van een link/scenario of formulier en het doorkomen van de wijzigingen daarvan.