TriplEforms mappen opschonen

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 11:28 AM op Mark Duijkers

Aanmaken schoonmaakroutine (.bat bestand)

Tijdelijke bestanden (zoals logging, documenten en uploads) kunnen niet door TriplEforms zelf worden verwijderd omdat de applicatie alleen actief is wanneer iemand een formulier invult. Bestanden worden daardoor niet verwijderd als de site langere tijd geen bezoekers heeft. Om toch de gewenste bewaringstermijn te handhaven, richt u een ‘scheduled task’ in.

Maak een uit te voeren bestand (.bat) met de instructies die de folders opschonen. Vervang de waarde /MINAGE:14 door het gewenste aantal dagen dat een bestand moet blijven staan. Indien er een spatie in een folder naam staat dan moet het volledige pad met dubbele quotes worden opgegeven. (B.V. robocopy "c:\temp\rc pad1" "c:\temp\rc pad2")

Let er ook op dat er tussen de paden en de parameters een spatie staat.

---------------------------------------------

robocopy c:\temp\uploads c:\temp\uploads\delete\ /MOV /MINAGE:14 /S /PURGE

robocopy c:\temp\documents c:\temp\documents\delete\ /MOV /MINAGE:14 /S /PURGE

robocopy c:\temp\asyncuploads c:\temp\asyncuploads\delete\ /MOV /MINAGE:14 /S /PURGE

rmdir c:\temp\uploads\delete\ /s /q

rmdir c:\temp\documents\delete\ /s /q

rmdir c:\temp\asyncuploads\delete\ /s /q

---------------------------------------------

(robocopy documentatie https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc733145(WS.10).aspx

Sla het .bat-bestand op zodat het kan worden uitgevoerd door de “scheduled task”.

Creëren geplande taak

Volg hiervoor de instructies van Microsoft voor de Windows-versie die u gebruikt: https://windows.microsoft.com/en-us/windows/schedule-task

Kies als uit te voeren ‘task’ of ‘actie’ het hierboven beschreven .bat bestand. Zorg ervoor dat de taak periodiek wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld dagelijks om 23:00.