Loadbalancer/webfarm tripleforms configuratie

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 11:12 AM op Mark Duijkers

Bij het gebruik van een loadbalancer i.c.m. met tripleforms moeten een aantal instellingen worden toegevoegd op de standaard configuratie. Een omgeving met een loadbalancer wordt ook wel een webfarm genoemnd

Machine key

Vanuit iis of de web.config direct moet een machine key worden toegevoegd. Deze machine key dient exact hetzelfde (dus fixed) op alle servers uit de web farm te zijn.De machine is nodig om er voor te zorgen dat een gebruiker zijn sessie later kan hervatten. Omdat de gegevens geencrypt zijn dient de sleutel op beide server gelijk te zijn.

Zie onderstaand voorbeeld. Het is belangrijk dat op beide servers dezelfde validation en decryption worden overgenomen.
voorbeeld iis machine key

Session stickiness

Een tripleforms sessie vereist dat hij altijd op dezelfde server wordt uitgevoerd. Als dit niet gebeurd kunnen documenten op een verkeerde server belanden of de sessie gaat halverwege verloren. Laat dit dan ook door een beheerder van je organisatie inrichten.

Advies vanuit Kodision is om de applicatie cookie te gebruiken voor session persistence.

Voor een HA-proxy configuratie zie https://www.haproxy.com/blog/load-balancing-affinity-persistence-sticky-sessions-what-you-need-to-know/  Using application session cookie for persistence