Aanpassen uploadlimiet IIS

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 11:14 AM op Mark Duijkers

Introductie

Dit artikel omschrijft het aanpassen van het standaarduploadlimiet (ca. 30MB in IIS7) naar een hoger of lager niveau.

Let op: dit is een globale aanpassing en is niet van toepassing op uploadlimieten binnen een formulier (bv. in een global). Tevens kan dit later in de verwerking (e-mails e.d.) voor problemen zorgen.

Kijk daarom eerst goed of deze aanpassing geen problemen gaat opleveren, of dien bij ons een support ticket in.

Wijzigen binnen IIS Manager

1. Selecteer de site waarbij de wijziging gewenst is.

2. Selecteer "Request filtering"

3. Klik op "Edit Feature Settings..." in het rechterkolom.

4. Verander de waarde in "Maximum allowed content length (Bytes)" naar een andere gewenste waarde. Let er op dat dit bytes dienen te zijn. (1 megabyte = 1000000 bytes)

Wijzigen in web.config

Het is ook mogelijk om dit aan te passen in de web.config (deze staat in de Website map).

Dit is te vinden onder 'system.web' en dan node 'httpRuntime'.