Later hervatten

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Do, 1 Jun, 2023 om 8:56 AM op Joost Gerrits

Werking

1. Start een formulier met minstens één stap/break in de browser
  2. Vul je vraag/vragen in en klik op “Volgende”. Je hebt nu een deels ingevuld formulier.
  3. Klik op “Later hervatten”. Het volgende popup window verschijnt:

4. Vul je e-mailadres in en klik op verstuur

5. Sluit het formulier/de browser
  6. Open de mail die je toegestuurd is en klik op de aangegeven link
  7. Vul ter bevestiging je e-mailadres in en klik op “Bevestig”
  8. Het formulier toont de stap waar je gebleven was. Je kan nu verder gaan met invullen.

Configuratie

1. Hernoem tripleforms.aspx in de root van de website map naar tripleforms_backup.aspx of verwijder hem. Let op: uitgaande van het template project. Bij een bestaand project eerst de twee bestanden met elkaar vergelijken.
  2. In het bestand tripleformsresumeforms.aspx, staat een stuk code welke je kunt toevoegen aan tripleforms.aspx. Indien je er niet uitkomt, vraag om hulp bij Kodision Support.
  3. Voeg de volgende setting toe aan de web.config in de root van de website. Controleer of configuration en appSettings al bestaan in web.config

<configuration>

<appSettings>

<!-- Location for storing forms and metadata to be resumed. -->

<add key="formResumeStoragePath" value="App_Data\FormResume"/>

</appSettings>

</configuration>

Technische informatie

De popup die verschijnt bij het klikken op “Later hervatten” is een usercontrol in de root van de website genaamd “CreateFormResumePointPopup.ascx”. De inhoud van deze popup is hierin aan te passen.

Tekst van de andere elementen (zoals het foutbericht) zijn in de multi-lingual editor functie aan te passen binnen de TriplEforms editor.

Email

In de root van de projectfolder staat een bestand genaamd “FormResumeEmailSettings.xml”. Hierin zijn de volgende instellingen te doen: het verzendadres (fromAdress), het onderwerp (subject), de inhoud (body), de email server (host). Hieronder een voorbeeld:

<ef:formResumeEmailSettings xmlns:ef="http://www.kodision.com/tripleforms/v2.0/settings">

<ef:fromAddress>noreply@kodision.nl</ef:fromAddress>
    <ef:subject>Hervat TriplEforms formulier &quot;{0}&quot;</ef:subject>

<ef:body>

<![CDATA[<font face="Calibri"><p>Klik <a href="{0}">hier</a> om het invullen van uw formulier "{1}" (afgesloten op {2} om {3}) te hervatten.</p><p>Let op: Na deze 48 uur vervallen de reeds ingevulde gegevens en zal deze link niet meer werken.</p></font>]]>

</ef:body>

<ef:host>mail.kodision.nl</ef:host>
 </ef:formResumeEmailSettings>

Standaard zijn in de mail de volgende parameters beschikbaar: de url waar het formulier weer hervat kan worden {0}, de formuliernaam {1} en de datum {2} en tijd {3} waarop het formulier “gepauzeerd” is.

Formulier hervatten

De pagina waar de gebruiker naar verwezen wordt in de email heet “resumeform.aspx” en staat in de root van de website.

Opslag

Het formulier wordt opgeslagen op de locatie die aangegeven is in de “formResumeStoragePath” setting in de web.config:

<configuration>

...

<appSettings>

...

<add key="formResumeStoragePath" value="App_Data\FormResume" />

...

</appSettings>

...

</configuration>

Deze map (in het voorbeeld: App_Data\FormResume) moet aanwezig zijn. De metadata xml file wordt in de subfolder “metadata” opgeslagen. Deze map wordt automatisch aangemaakt als hij nog niet bestaat. Als bestandsnaam voor het formulier en het metadata bestand wordt een (zelfde) GUID gegenereerd.

Opschonen

Na het hervatten van het formulier wordt de versie die op de server is opgeslagen verwijderd samen met zijn metadata. Zolang deze niet hervat wordt zal de data dus op de server bestaan. De inrichter is verantwoordelijk voor het opschonen van deze data, bijvoorbeeld met een scheduled task. Services die vanuit de website zouden draaien kunnen niet garanderen dat de data daadwerkelijk weg is op het geplande moment.