4.3.67+ Logging niveau's

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Do, 5 Jan, 2023 om 9:55 AM op Mark Duijkers

Het is vanaf build 4.3.67 standaard mogelijk om enkel bepaalde niveau's logging op te slaan, in plaats van alles of niets.

Aanpassen logging binnen de Settings tool

Binnen de TriplEforms settings is dit vanaf deze build te wijzigen onder "Other" > "Logging".

Vervolgens kan hier een keuze worden gemaakt met een dropdown om slechts bepaalde soorten logging wel op te slaan, middels de Include en Exclude knop.

De Exclude knop verwijdert alleen logtypes die in het lijstje reeds ge-include zijn.

In dit voorbeeld wordt nu alleen logging gerelateerd aan Flow opgeslagen

Op deze manier is het dus ook mogelijk om eenvoudiger monitoring toe te passen op een map (*), door bijvoorbeeld alleen op "Critical" te loggen, waarmee je bijvoorbeeld problemen met koppelingen en/of externe servers snel door hebt.

Ook is het op deze manier mogelijk om een stuk minder logging op te slaan en zo schijfruimte te besparen.

(*) deze functie zit niet in TriplEforms, informeer bij je (IT-)beheerder