DigiD na het inloggen foutmelding (The SAML response contains incorrect XML)

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 11:58 AM op Mark Duijkers

Krijg je na het inloggen een foutmelding.

Bijvoorbeeld de foutmelding:

in de TriplEforms logging

The SAML response contains incorrect XML The SAML response contains incorrect XML

of in de browser

Ga de volgende stappen dan na

1. Stuur eerst nieuwe metadata op naar Logius
  2. Controleer dan de response op het artifact wat wordt verstuurd na het inloggen (dit via fiddler)
  3. Neem contact op met Logius mogelijk is bij hun de verbinding niet goed ingelezen ( dit is al vaker voorgekomen

Eerdere reactie van Logius We hebben aan onze kant gecontroleerd of het certificaat wel goed was gewhitelist op onze loadbalancer. Hieruit bleek dat er een issue was met de werking van het whitelisting script op preproductie.