xPath gebruiken voor mapping

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 11:55 AM op Mark Duijkers

Introductie

Dit artikel omschrijft de werking van de xPath functionaliteit die te gebruiken is voor SOAP connecties.

Hiermee zijn variabelen e.d. te koppelen (mappen) aan specifieke items binnen een SOAP respons.

Let op dat xPath een bepaalde syntax heeft en dat hier enige technische kennis voor vereist is.

Voorwaarden

Het is niet mogelijk om zomaar xPath te gebruiken voor mapping. Hierin kunnen bijvoorbeeld niet zomaar namespaces worden gebruikt (bv. //ns1:item zal niet werken binnen TriplEforms)

Hiervoor zal altijd een "local-name" of "namespace-uri" functie voor moeten worden gebruikt (//ns:item zou dan .//*[local-name()='item'] worden), anders retourneert TriplEforms een foutmelding.

Gebruik

Het gebruik van xPath kan binnen de SOAP module in de Editor. Dit werkt alleen voor koppelingen die XML terug geven, dus niet voor koppelingen met JSON.

Het gebruik van xPath kan in sommige gevallen niet werken zoals er wordt verwacht, denk hierbij aan speciale expressies binnen xPath zoals "count()".

Echter kan er wel een xPath tester (zoals xpather.com) worden gebruikt zolang er rekening wordt gehouden met de voorwaarden die TriplEforms hanteert.

De objecten die in "value" worden gezet kunnen weer gemapped worden aan een variabele binnen TriplEforms ("name"). Vervolgens kunnen ze weer gebruikt worden binnen TriplEforms als een normale variabele.

Klik hier voor een basisintroductie xPath, en hier voor een voorbeeld.