JSON als Dropdown list

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Ma, 8 Mei, 2023 om 11:36 AM op Marlon Groenendijk

In dit artikel bespreken we hoe je het beste JSON kan gebruiken in een Dropdown list.

Open de Dropdownlist control in het formulier waar je de JSON in wilt gebruiken. Klik op de "Possible answers" en klik op "Change". Selecteer JSON als Source en kies weer "Change". Voer hier de JSON in, wanneer deze tussen blokhaakjes staat vervang deze dan met [*BO] en [*BC]. Geef daaronder het JSON path of xPath op, deze kan je vinden via: http://jsonpath.com/. In het onderste veld kan je de waardes uit de JSON mappen naar waardes die te gebruiken zijn in het formulier.

In het voorbeeld hier boven word er gebruik gemaakt van een JSON waar de Nederlandse benaming van landen staat, maar ook de Engelse benaming. Het is mogelijk om, wanneer het formulier in het Engels word weer gegeven, ook de Engelse benaming van de landen te laten zien in plaats van de Nederlandse benaming.

Om dit te realiseren moet er eerst een variabele aangemaakt worden in het formulieren met JSON als source, deze word hetzelfde ingesteld als hier boven.

Geef de variabele een naam, en voer daarna deze functie toe in het kopje "Text": [*IfEquals([*Culture];nl-NL;[NL_Short];[EN_Short])]

Voeg daarna een Dropdown list toe in het formulier, kies bij "Possible answers" als source voor "Group" en geef de naam van de eerder gemaakte variabele op. Voeg bij column text en key de variabele in:

Tip:

Als je een JSON hebt met meerdere (sub-)waarden, gebruik dan een path syntax die lijkt op deze '$[waarde1][*][waarde2]'

voor bij bijvoorbeeld

"waarde1": [

"waarde2": "waarde3"