Autcomplete (input-purpose)

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 1:30 PM op Mark Duijkers

Op een formulier element vind je een nieuwe TAB "Accessibillity"

AutocompleteBetekenisHTML output
Disabled

De default waarde. Er zal geen autocomplete attribuut worden toegevoegd aan het control. Effectief default de browser hier naar "on".

<div>
                                        <span style="display:none;" id="ariadesc1653791817" class="ariadesc">Voornaam</span><input name="ctl00$ctl00$CntWrapper$CntMain$ssm$ctl00$Voornaam" type="text" id="ctl00_ctl00_CntWrapper_CntMain_ssm_ctl00_Voornaam" title="Voornaam" class="generic-input tf-question-control" aria-describedby="ariadesc1653791817" placeholder="">
                                    </div>

Off

Er zal een autocomplete="off" aan het control worden toegevoegd. Dit communiceert naar de browser dat dit veld geen autocomplete waardes moet krijgen. Bijvoorbeeld voor bijzonder gevoelige informatie, of informatie dat maar eenmalig gebruikt zal worden (zoals one-time keys).

Note: Chrome is notoir voor het negeren van deze waarde. Zo erg dat er een field type voor one-time keys is toegevoegd.

Note: Plugins en dingen als password managers kunnen dit ook regelmatig negeren.

<div>
<span style="display:none;" id="ariadesc1179418263" class="ariadesc">Voornaam</span><input name="ctl00$ctl00$CntWrapper$CntMain$ssm$ctl00$Voornaam" type="text" id="ctl00_ctl00_CntWrapper_CntMain_ssm_ctl00_Voornaam" title="Voornaam" class="generic-input tf-question-control" aria-describedby="ariadesc1179418263" autocomplete="off" placeholder="">
</div>

On

Er zal een autocomplete="on" aan het control worden toegevoegd. Dit communiceert naar de browser dat deze suggesties kan doen, maar er verder geen informatie beschikbaar is over het soort waarde. De browser zal hier heuristics gebruiken om te bepalen welke waardes er worden voorgesteld.

<div>

<span style="display:none;" id="ariadesc1805029689" class="ariadesc">Voornaam</span><input name="ctl00$ctl00$CntWrapper$CntMain$ssm$ctl00$Voornaam" type="text" id="ctl00_ctl00_CntWrapper_CntMain_ssm_ctl00_Voornaam" title="Voornaam" class="generic-input tf-question-control" aria-describedby="ariadesc1805029689" autocomplete="on" placeholder="">

</div>

Specific

De specifieke waarde moet worden ingesteld met de relevante opties er onder.

Section

(Optioneel) Sections zijn een manier om meerdere controls te groeperen. Wanneer meerdere input velden dezelfde section naam gebruiken kan de browser meer relevante suggesties bieden. De dropdown bevat alle section namen die al in gebruik zijn binnen het huidige formulier.

Shipping/Billing

(Optioneel) Hiermee kan aangegeven of de control gaat over een verzend of een factuur adres.

Field Type

(Verplicht) Welk soort data er ingevuld moet worden in dit veld, en dus welk soort data er voor autocomplete voorgesteld moet worden. De beschikbare opties zijn afhankelijk van de text mode die er op het data-tabblad gekozen is.

Contact Type

(Optioneel) Deze optie is alleen beschikbaar voor contact informatie field types. Hiermee kan aangegeven worden of het gaat over bijvoorbeeld een persoonlijk of werk telefoonnummer.

Bijvoorbeeld: Given-name

<div>
<span style="display:none;" id="ariadesc518506750" class="ariadesc">Voornaam</span><input name="ctl00$ctl00$CntWrapper$CntMain$ssm$ctl00$Voornaam" type="text" id="ctl00_ctl00_CntWrapper_CntMain_ssm_ctl00_Voornaam" title="Voornaam" class="generic-input tf-question-control" aria-describedby="ariadesc518506750" autocomplete="given-name" placeholder="">
</div>