Meerdere thema's gebruiken in TriplEforms

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 11:18 AM op Mark Duijkers

Introductie

Theme's worden gebaseerd op een environment. Standaard is er de environment DefaultEnvironment, bijvoorbeeld de url http://localhost/TF42/formulier/nl-NL/DefaultEnvironment/scStyle.aspx. Het standaard theme wordt gezet in de folder Website/App_Theme/Global. dit gebeurd vanuit de web.config (<pages theme="Global" )

Binnen TriplEforms kunnen meerdere environments worden aangemaakt, dit doe je door op de map environments in je project een nieuwe toe te voegen.

Environment als theme gebruiken

Om een environment als theme te gebruiken moeten we in de web.config een setting toevoegen aan de node kodision.tripleforms

Voeg aan deze node de setting  useEnvironmentAsTheme="true" toe.

Het ziet er dan als volgt uit:   <kodision.tripleforms projectPath="..\" useEnvironmentAsTheme="true"

Het standaard theme wordt nu nog steeds gehanteerd.

Eerder zag je hoe je een environment moest toevoegen, als je dit hebt gedaan dan kun je de environment  als theme gebruiken.

In de website folder kun je nu een theme aanmaken, dit doe je door de naam van de environment te gebruiken als foldernaam

Als je geen theme aanmaakt maar wel een environment gebruikt als theme dan wordt het standaard theme (global) gebruikt.

Het standaard theme uit de map global wordt zal altijd als basis functioneren als de setting in de web.config op (<pages theme="Global" ) staat.

Voeg een nieuwe thema toe aan de de App_themes folder. Kopieer de inhoudt van het global thema naar het nieuwe thema. Je kan de inhoudt van het nieuwe thema aanpassen naar wens.

Je kan het nieuwe theme aanroepen door de environment in de url te gebruiken. Gebruik dan http://localhost/tf42/formulier/nl-NL/testTheme/scStyle.aspx i.p.v.  http://localhost/TF42/formulier/nl-NL/DefaultEnvironment/scStyle.aspx.

Let op je dient dus het hele thema te hergebruiken uit het basis thema.