Werken met puntcomma/semicolon in TriplEforms functies

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 11:17 AM op Mark Duijkers

Inleiding

Binnen TriplEforms geldt de puntcomma (;) als scheidingsteken tussen de argumenten. Hierdoor is het moeilijk om binnen TriplEforms de puntcomma te gebruiken, omdat een TriplEformsfunctie hierdoor al gauw fout gaat. In dit artikel wordt beschreven hoe puntkomma's in een string vervangen kunnen worden door een ander teken en hoe je meerdere waarden achter elkaar plakt, gescheiden door een puntkomma.

Vervangen puntcomma door ander teken

Gebruik hiervoor de concat functie [*Concat(separator;values)]

Voorbeeld:

Input variable = a;b;c met separator = ^ geeft als resultaat: a^b^c

Vervangen scheidingsteken door puntcomma

Gebruik hiervoor de ToArgs functie [*ToArgs(search;subject)]

Voorbeeld:

Input StringMetScheidingstekens = A^B^C met separator = ^ geeft als resultaat A;B;C