Best Practices: Scenario zonder interactie (callback/webhooks/server2server)

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 10 Feb, 2023 om 1:19 PM op Mark Duijkers

Het is mogelijk om binnen TriplEforms een scenario te gebruiken voor het afvangen van callbacks/webhooks. Het scenario bevat dat geen gebruikersinteractie maar kan wel database call of web services aanroepen.

Controleer of het volgende bestand aanwezig is.

• Website > NonInteractive.aspx

Voeg aan de web.config het volgende toe.

Je kan meerdere scenario's toevoegen door meerdere add's toe te voegen onder het voorbeeld.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
	<kodision.tripleforms>
		<nonInteractive>
			<add scenarioId="ScenarioName"/>
		</nonInteractive>
	</kodision.tripleforms>
</configuration>

Maak een scenario aan zonder interactieve (gebruikers)elementen.

Je kan het scenario als volgt aanroepen bijvoorbeeld wanneer de website van TriplEforms onder localhost staat. > https://localhost/NonInteractive/scNonInteractive.aspx

De NonActive handler van TriplEforms ondersteund zowel GET als POST requesten.

Het is mogelijk om bij een GET Request querystring mee te sturen.

Bijvoorbeeld > https://localhost/NonInteractive/scNonInteractive.aspx?test=1

Wanneer je een POST Request verstuurd moet je formdata meesturen

De data wordt in de globals variabele opgeslagen.