PKI installatie op Windows server 2012R2 error melding Invalid provider type specified.

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 11:11 AM op Mark Duijkers

Wanneer je een nieuw (PKI) certificaat installeert op een windows server 2012r2 versie kun je mogelijk de foutmelding Invalid provider type specified krijgen bij het verbinding leggen vanuit bijvoorbeeld tripleforms.

De private is dan in CNG store geplaatst ipv in de RSA store.

https://stackoverflow.com/questions/22581811/invalid-provider-type-specified-cryptographicexception-when-trying-to-load-pri

Command: C:\windows\system32>certutil -store My