TriplEforms 4.3/5.0/5.1 Systeemeisen

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 5 Apr om 11:26 AM op Mark Duijkers

Systeemeisen voor TriplEforms

TriplEforms bestaat uit verschillende onderdelen die per omgeving gebruikt dienen te worden.

• TriplEforms Editor
  • TriplEforms Runtime
  • SCWF (Source Control)
  • Management console

Onderstaande specificaties zijn een aanbevolen hoeveelheid voor een optimaal werkende omgeving en gebruikerservaring. Atabix adviseert om altijd de resources te monitoren en indien nodig op te schalen.

TriplEforms Editor

TriplEforms Editor is een tool die uitsluitend bedoeld is voor een ontwikkelomgeving. De tool is nodig om formulieren te kunnen ontwikkelen.

Systeem eisen

Besturingssysteem

• Windows Server 2016 (Standard of Datacenter)
  • Windows Server 2019 (Standard of Datacenter)
  • Windows 10 of 11 (desktop)

Software

• Microsoft IIS (onderdeel van Windows)
  • Microsoft .NET Framework 4.7.2
  • Microsoft Edge, Google Chrome, Safari, Mozilla FireFox;

Platform mogelijkheden

Er zijn verschillende soorten platform configuraties mogelijk waarop de TriplEforms Editor wordt gehost.

• Hosting van TriplEforms Editor in een cluster van virtuele machines.
  • Hosting van TriplEforms Editor in een dedicated virtuele machine.
  • Standalone van TriplEforms Editor installatie direct op een pc of laptop

Per soort configuratie wordt een minimale hardware(virtueel) gevraagd aan de hand van het aantal scenario’s en gebruikers die op de machine werken.

Hosting van TriplEforms Editor in een cluster van virtuele machines

TriplEforms Editor wordt gehost op een virtuele machine die zich in een cluster bevindt. Dit houdt in dat de virtuele machine niet op een exclusieve hardware draait maar de resources gedeeld zijn. De storage bevindt zich niet op de server zelf maar via een centrale cluster storage.

In het voorbeeld wordt uitgegaan van een vCPU gebaseerd op een hardware matige CPU van Intel XEON Gold niet ouder dan 4 jaar oud.

Aantal

Scenario’s

Aantal

Gebruikers

vCPURAM
Grootte
RAM
Speed
Storage
Grootte
Storage
IOPS
Storage
Latency

50-100

1-2

1 vCPU

4 cores

6gb

3000 mhz

40gb

5000

10ms

100-200

2-3

1 vCPU

6 cores

8gb

3000 mhz

60gb

7500

10ms

200-400

4-6

1 vCPU

8 cores

16gb

3000 mhz

80gb

10000

10ms

400-800

4-6

1 vCPU

16 cores

32gb

3000 mhz

120gb

20000

10ms

Hosting van TriplEforms Editor in een dedicated virtuele machine

TriplEforms Editor wordt gehost op een virtuele machine die draait op een dedicated server. Dit houdt in dat de virtuele machine op een exclusieve hardware draait en de resources niet gedeeld zijn. De storage bevindt zich direct op de server.

Aantal
Scenario’s
Aantal
Gebruikers
vCPURAM
Grootte
RAM
Speed
Storage
IOPS
Storage
Type

50-100

1-2

4 cores

6gb

3000 mhz

40gb

SSD

100-200

2-3

6 cores

8gb

3000 mhz

60gb

NVME PCI 3.0

200-400

4-6

8 cores

16gb

3000 mhz

80gb

NVME PCI 4.0

400-800

4-6

16 cores

32gb

3000 mhz

120gb

NVME PCI 4.0

Standalone van TriplEforms Editor installatie direct op een pc of laptop

TriplEforms Editor is geïnstalleerd op een moderne laptop of desktop van maximaal 4 jaar oud.

Aantal
Scenario’s
CPURAM
Grootte
RAM
Speed
Storage
IOPS
Storage
Type

50-100

4 cores

6gb

2600 mhz

40gb

NVME PCI 3.0

100-200

6 cores

8gb

2600 mhz

60gb

NVME PCI 3.0

200-400

8 cores

16gb

3000 mhz

80gb

NVME PCI 4.0

400-800

16 cores

32gb

3000 mhz

120gb

NVME PCI 4.0

TriplEforms Runtime

TriplEforms Runtime is uitsluitend bedoeld voor een test, acceptatie en productie-omgeving. De runtime is nodig om de formulieren te kunnen draaien

Systeem eisen

Besturingssysteem

• Windows Server 2016 (Standard of Datacenter)
  • Windows Server 2019 (Standard of Datacenter)

Software

• Microsoft IIS (onderdeel van Windows)
  • Microsoft .NET Framework 4.7.2
  • Microsoft Edge, Google Chrome, Safari, Mozilla FireFox;

Platform mogelijkheden

Er zijn verschillende soorten platform configuraties mogelijk waarop de TriplEforms Runtime wordt gehost.

• Hosting van TriplEforms Editor in een cluster van virtuele machines.
  • Hosting van TriplEforms Editor in een dedicated virtuele machine.

Per soort configuratie wordt een minimale hardware(virtueel) gevraagd aan de hand van het aantal scenario’s.

Hosting van TriplEforms Runtime in een cluster van virtuele machines

TriplEforms Runtime wordt gehost op een virtuele machine die zich in een cluster bevindt. Dit houdt in dat de virtuele machine niet op een exclusieve hardware draait maar de resources gedeeld zijn. De storage bevindt zich niet op de server zelf maar via een centrale cluster storage.

In het voorbeeld wordt uitgegaan van een vCPU gebaseerd op een hardware matige CPU van Intel XEON Gold niet ouder dan 4 jaar oud.

Aantal

Scenario’s
vCPURAM
Grootte
RAM
Speed
Storage
Grootte
Storage
IOPS
Storage
Latency

50-100

1 vCPU

4 cores

6gb

3000 mhz

40gb

5000

10ms

100-200

1 vCPU

6 cores

8gb

3000 mhz

60gb

7500

10ms

200-400

1 vCPU

8 cores

16gb

3000 mhz

80gb

10000

10ms

400-800

1 vCPU

8 cores

16gb

3000 mhz

120gb

20000

10ms

Hosting van TriplEforms Runtime in een dedicated virtuele machine

TriplEforms Runtime wordt gehost op een virtuele machine die draait op een dedicated server. Dit houdt in dat de virtuele machine op een exclusieve hardware draait en de resources niet gedeeld zijn. De storage bevindt zich direct op de server.

Aantal
Scenario’s
vCPURAM
Grootte
RAM
Speed
Storage
IOPS
Storage
Type

50-100

4 cores

6gb

3000 mhz

40gb

SSD

100-200

6 cores

8gb

3000 mhz

60gb

NVME PCI 3.0

200-400

8 cores

16gb

3000 mhz

80gb

NVME PCI 4.0

400-800

8 cores

16gb

3000 mhz

120gb

NVME PCI 4.0

SCWF

SCWF is uitsluitend bedoeld voor een test, acceptatie en productie-omgeving. SCWF is nodig om formulieren uit de source te kunnen ophalen of op te slaan.

Systeem eisen

Besturingssysteem

• Windows Server 2016 (Standard of Datacenter)
  • Windows Server 2019 (Standard of Datacenter)

Software

• Microsoft .NET Framework 4.7.2

Platform mogelijkheden

Er zijn verschillende soorten platform configuraties mogelijk waarop de TriplEforms Runtime wordt gehost.

• Hosting van TriplEforms Editor in een cluster van virtuele machines.
  • Hosting van TriplEforms Editor in een dedicated virtuele machine.

Hosting van TriplEforms Runtime in een cluster van virtuele machines

TriplEforms Runtime wordt gehost op een virtuele machine die zich in een cluster bevindt. Dit houdt in dat de virtuele machine niet op een exclusieve hardware draait maar de resources gedeeld zijn. De storage bevindt zich niet op de server zelf maar via een centrale cluster storage.

In het voorbeeld wordt uitgegaan van een vCPU gebaseerd op een hardware matige CPU van Intel XEON Gold niet ouder dan 4 jaar oud.

Aantal

Scenario’s
Aantal gebruikersvCPURAM
Grootte
RAM
Speed
Storage
Grootte
Storage
IOPS
Storage
Latency

50-800

2-4

1 vCPU

4 cores

6gb

3000 mhz

40gb

5000

10ms

50-800
4-8

1 vCPU

6 cores

8gb

3000 mhz

40gb

5000
10ms

Hosting van TriplEforms Runtime in een dedicated virtuele machine

TriplEforms Runtime wordt gehost op een virtuele machine die draait op een dedicated server. Dit houdt in dat de virtuele machine op een exclusieve hardware draait en de resources niet gedeeld zijn. De storage bevindt zich direct op de server.

Aantal
Scenario’s
Aantal gebruikersvCPURAM
Grootte
RAM
Speed
Storage
IOPS
Storage
Type

50-800

2-4

4 cores

6gb

3000 mhz

40gb

SSD

150-800

4-8

6 cores

8gb

3000 mhz

60gb

NVME PCI 3.0

Management Console

Management Console is uitsluitend bedoeld voor een test, acceptatie en productie-omgeving. Management Console is nodig om stuurgegevens van de formulieren te bewerken en gebruikers te autoriseren.

Systeem eisen

Besturingssysteem

• Windows Server 2016 (Standard of Datacenter)
  • Windows Server 2019 (Standard of Datacenter)

Software

• Microsoft IIS (onderdeel van Windows)
  • Microsoft .NET Framework 4.7.2
  • Microsoft Edge, Google Chrome, Safari, Mozilla FireFox;

Platform mogelijkheden

Er zijn verschillende soorten platform configuraties mogelijk waarop de TriplEforms Runtime wordt gehost.

• Hosting van TriplEforms Editor in een cluster van virtuele machines.
  • Hosting van TriplEforms Editor in een dedicated virtuele machine.

Hosting van TriplEforms Runtime in een cluster van virtuele machines

TriplEforms Runtime wordt gehost op een virtuele machine die zich in een cluster bevindt. Dit houdt in dat de virtuele machine niet op een exclusieve hardware draait maar de resources gedeeld zijn. De storage bevindt zich niet op de server zelf maar via een centrale cluster storage.

In het voorbeeld wordt uitgegaan van een vCPU gebaseerd op een hardware matige CPU van Intel XEON Gold niet ouder dan 4 jaar oud.

Aantal

Scenario’s
Aantal gebruikersvCPURAM
Grootte
RAM
Speed
Storage
Grootte
Storage
IOPS
Storage
Latency

50-800

2-4

1 vCPU

4 cores

6gb

3000 mhz

40gb

5000

10ms

50-800
4-8

1 vCPU

6 cores

8gb

3000 mhz

40gb

5000
10ms

Hosting van TriplEforms Runtime in een dedicated virtuele machine

TriplEforms Runtime wordt gehost op een virtuele machine die draait op een dedicated server. Dit houdt in dat de virtuele machine op een exclusieve hardware draait en de resources niet gedeeld zijn. De storage bevindt zich direct op de server.

Aantal
Scenario’s
Aantal gebruikersvCPURAM
Grootte
RAM
Speed
Storage
IOPS
Storage
Type

4 cores

6gb

3000 mhz

40gb

SSD

6 cores

8gb

3000 mhz

60gb

NVME PCI 3.0