Configuratie SecureRequestService

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Do, 5 Jan, 2023 om 9:55 AM op Mark Duijkers

SecureRequest is onderdeel van de TriplEforms beveiliging, standaard is de secure request service beschikbaar in TriplEforms

Benodigde configuratie

Web.config

Controleer of je de volgende in de web.config hebt staan.

<configuration>
<kodision.tripleforms>
<secureRequestService enabled="false">
<projects>
<add name="your-project-name-here" password=""/>
</projects>
</secureRequestService>
</kodision.tripleforms>
<system.webServer>
<handlers>
<add name="SecureRequestWS" preCondition="integratedMode" verb="*" path="SecureRequestService/Authentication.asmx" type="Kodision.TriplEforms.Engine.SecureRequest.SecureRequestService, Kodision.TriplEforms.Engine, Version=4.3.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=3293b934dd649f43"/>
<add name="SecureRequestStartForm" preCondition="integratedMode" verb="GET,HEAD" path="SecureRequestService/StartForm.axd" type="Kodision.TriplEforms.Engine.Handlers.TokenHandler, Kodision.TriplEforms.Engine, Version=4.3.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=3293b934dd649f43"/>
</handlers>
</system.webServer>
</configuration>

Hoe werk het?

Start secure service

Je kan de module aanroepen via TriplEforms formulier of andere applicatie. Je begint met het aanroepen van de authenticatie asmx https://localhost/SecureRequestService/Authentication.asmx..

Daarin moet je een aantal gegevens opgeven.

• Project (uit web.confg)
  • password (uit web.confg)
  • environment ( Welke environment je wilt, standaard DefaultEnvironment
  • Scenario ( Welke scenario je wilt starten)
  • Parameters (Key value pairs, geef hier je parameters die je wilt meegeven.

<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:sec="http://www.kodision.com/SecureTFRequest">
<soapenv:Header/>
<soapenv:Body>
<sec:CreateRequest>
<!--Optional:-->
<sec:project>test</sec:project>
<!--Optional:-->
<sec:password>test</sec:password>
<!--Optional:-->
<sec:environment>DefaultEnvironment</sec:environment>
<!--Optional:-->
<sec:scenario>sc16446</sec:scenario>
<!--Optional:-->
<sec:parameters>
<!--Zero or more repetitions:-->
<sec:KeyValuePair>
<!--Optional:-->
<sec:Key>a</sec:Key>
<!--Optional:-->
<sec:Value>a</sec:Value>
</sec:KeyValuePair>
</sec:parameters>
</sec:CreateRequest>
</soapenv:Body>
</soapenv:Envelope>

Als je de service hebt aangeroepen krijg je een token terug

<soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">
<soap:Body>
<CreateRequestResponse xmlns="http://www.kodision.com/SecureTFRequest">
<CreateRequestResult>56c77cbb1d204f379d97600941156e7e</CreateRequestResult>
</CreateRequestResponse>
</soap:Body>
</soap:Envelope>

Aanroep formulier

Roep de secure service aan met het token https://localhost/SecureRequestService/StartForm.axd?token=56c77cbb1d204f379d97600941156e7e

Nu wordt het formulier gestart met de parameters die hebt opgegeven

Hoe worden de gegevens opslagen

Op de server cache in iis