Vault opschonen via task

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Di, 14 Feb, 2023 om 4:12 PM op Mark Duijkers

Introductie

Er bestaat in 5.0 een mogelijkheid om de Vault/SecureDataStore op te schonen. Dit kan met de SecureDataStore cleanup tool. Deze tool is als zip bijgevoegd;

Configuratie

Voordat het programma gebruikt kan worden dient de SQL server ingesteld te worden.

Dit kan in het Kodision.SecureDataStore.Cleanup.exe.config bestand.

In dit bestand moet de waarde binnen "connectionString" aan te worden gepast naar de locatie van de Vault database.

Gebruik

De cleanup tool is geen grafisch programma, maar een programma dat draait in een opdrachtprompt of zoals in dit voorbeeld PowerShell. Beide kunnen worden gebruikt.

Bij het openen van de tool zonder argumenten komt er een instructie tevoorschijn.

PS C:\Users\mgroenendijk\Desktop\Cleanuptool> .\Kodision.SecureDataStore.CleanUp.exe
SecureDataStore CleanUp

Cleans up the SecureDataStore database by removing expired data.

Usage:
  Display this help text:
    Kodision.SecureDataStore.CleanUp

Clear expired data for all source ids:
    Kodision.SecureDataStore.CleanUp *

Clear expired data for a single sourceId:
    Kodision.SecureDataStore.CleanUp SourceId1

Clear expired data for multiple sourceIds:
    Kodision.SecureDataStore.CleanUp SourceId1 SourceId2 SourceId3

Aanmaken geplande taak

Binnen Windows is het ook mogelijk om dit als herhalende taak (scheduled task) in te stellen.

Dit kan middels de takenplanner binnen Windows.