2factor forms authenticatie

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Vr, 23 Sep, 2022 om 1:56 PM op Mark Duijkers

Het is mogelijk om 2factor authenticatie af te dwingen voor je gebruiker met forms authenticatie. Daarvoor zit een standaard library in de MijnOmgeving die een unieke combinatie maakt.

Let op. Je maakt 2factor actief zowel voor de MijnOmgeving als voor de MijnOmgeving Administration site.

Configuratie

Ga naar de Settings.tfsettings in je TriplEforms project

Ga naar authentication methods > Forms authencation > Force Two-Factor Authentication.

Nu staat het voor alle gebruikers aan. Bestaande gebruiker krijgen een melding als zij willen inloggen dat ze 2factor moeten inrichten.

Eerste keer activeren

Stap 1 De gebruiker logt in met gebruikersnaam en wachtwoord

Stap 2 De gebruiker drukt op inloggen en krijgt dan de vraag om 2factor de activeren

Stap 3 De gebruiker dient de code te scannen met een authenticator app, bijvoorbeeld voor Android Sophos authenticator. De gebruiker is vrij in zijn keuze hierin.

Als hij de qr code heeft scannend dan vul hij zijn wachtwoord en de code uit de authenticator app in. Hierna is de 2factora ctief

Inloggen met een actief 2factor account

stap 1 De gebruiker logt in met gebruikersnaam en wachtwoord

Stap 2 Daarna wordt om zijn code gevraagd, deze krijgt hij uit de authenticator app

Stap 3 Daarna is hij ingelogd en kan hij verder werken.