MIME-Type Check

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Do, 12 Jan, 2023 om 11:35 AM op Mark Duijkers

Wat is een MIME-Type?

MIME is een handtekening die verborgen staat in de opbouw van een bestand. Je kan wanneer een upload-control zonder mime-type check, de extensie van een bestand aanpassen en het bestand uploaden. MIME-Type check wordt ook de handtekening van het bestand gecontroleerd of het echt het bestand is wat de exentensie zegt.

Hoe voeg ik MIME-Type checking in TriplEforms?

In de web.config kun je de MIME-Type check aanzetten en opgeven voor welke bestanden deze controle moet worden toegestaan.

Je moet per exentensie opgeven welke signature gebruikt dient te worden. Welke signatures bij welke type extensie horen kun je hier vinden: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_file_signatures

Je zet de controle aan door enabled op true te zetten;

.txt extensies

Tekst files hebben geen signature en zijn daarom geen goede extensie om te toe te staan als upload. Om deze toch toe te staan aan de mime-type check is er een wildcard optie. Beschikbaar vanaf 5.0.4.

<add extension=".txt">
	<hexSignatures>
		<add value="??"/>
	</hexSignatures>
</add>

Voorbeeld;

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
	<kodision.tripleforms>
		<mimeTypeValidation enabled="false">
			<fileSignatures>
				<add extension=".jpg">
					<hexSignatures>
						<add value="FF D8 FF DB"/>
						<add value="FF D8 FF E0"/>
						<add value="FF D8 FF EE"/>
						<add value="FF D8 FF E1 ?? ?? 45 78 69 66 00 00"/>
					</hexSignatures>
				</add>
			</fileSignatures>
		</mimeTypeValidation>