Features

• ReadOnly of Disabled Controls: Controls die ReadOnly of Disabled ondersteunen, kunnen nu ook op ReadOnly of Disabled gezet worden door <ControlNaam>.ReadOnlyte zetten.
    • N.B. Hiervoor is geen styling opgenomen in de standaard. Deze kan toegevoegd worden met de :read-only selector voor tekstvelden of [aria-disabled="true"] voor andere velden.
  • Hervatten via Secure Data Store (SDS): Later hervatten op basis van de Secure Data Store (SDS) is nu ook beschikbaar als je geen MijnOmgeving gebruikt. Deze manier van hervatten kan ingezet worden als vervanging van het gebruik van TFA-bestanden.

Changes

• Async Upload Pad in web.config: Het async upload pad in de web.config kan nu ook een absoluut pad zijn in plaats van een relatief pad.
  • Verbetering voor Schermlezers bij Filters: Oplossing voor het probleem dat filters niet voorgelezen werden door schermlezers. Elk invoer heeft nu een gekoppeld label, behalve de datebetween filter. Deze filter is in een fieldset geplaatst met een legend, en de afzonderlijke inputs hebben een gekoppeld label. Daarnaast hebben de kalenderknoppen nu een aria-label en aria-description die respectievelijk via MODataTables_FilterBetweenDatesTriggerLabel en MODataTables_FilterBetweenDatesTriggerDescription vertaald of aangepast kunnen worden.
  • WCAG en Integrity Scanners: WCAG en Integrity scanners zijn aangepast, nu is filtering en sortering mogelijk.
  • Microsoft.Msagl Package Update: Versie van Microsoft.Msagl package aangepast.
  • TriplEformsEditor Aanpassing: De TriplEformsEditor heeft nu een minimale breedte van 600px en wordt altijd gemaximaliseerd gestart.
  • Opslaan van WCAG en Integrity Checks: De checks uit de WCAG en Integrity scanners kunnen nu opgeslagen worden in het projectbestand.
  • PDF Generator Verbetering: De PDF Generator zet nu de 'DisplayDocTitle' op een andere manier, waardoor de gegenereerde PDF's meer WCAG-compliant zijn.
  • WCAG en Vertalingen DataTables: Er zijn verschillende vertalingen en WCAG-verbeteringen doorgevoerd voor DataTables:
    • Er zijn op verschillende pagina's voor de terugknoppen een role=button en aria-description toegevoegd.
    • Voor DataTables-knoppen is een attribuut Description toegevoegd waarin de resourcetekst of kale tekst voor de aria-description kan staan.
    • Vertalingen toegevoegd/gewijzigd:
      • Terugknoppen: MOBackToCasesDescription, MOBackToInboxArchiveDescription, MOBackToInboxDescription, MOBackToLoginDescription, MOBackToLoginMethodsDescription, MOBackToPreviousPageDescription.
      • DataTables standaardvertalingen: MODataTables_Aria_Orderable (was voorheen MODataTables_Aria_SortAscending), MODataTables_Aria_OrderableReverse (was voorheen MODataTables_Aria_OrderableReverse), MODataTables_Aria_OrderableRemove, MODataTables_Aria_Paginate_First, MODataTables_Aria_Paginate_Last, MODataTables_Aria_Paginate_Next, MODataTables_Aria_Paginate_Previous.
      • DataTables Column Selector: MODataTables_SelectColumnsDescription, MODataTables_SelectColums_ColumnDescription, MODataTables_SelectColums_ColumnLabel, MODataTables_SelectColums_ColumnSelected, MODataTables_SelectColums_ResetDescription, MODataTables_ResetColumnsAriaLabel, MODataTables_ResetColumnsToolTip.
      • DataTables Overige: MODataTables_UnsentCase_DeleteDescription, MODataTables_UnsentCase_ResumeDescription, MOUnsentCasesLinkDescription, MOInboxArchiveLinkDescription, MODataTables_Case_ReuseDescription, MODataTables_Inbox_ArchiveDescription, MODataTables_Inbox_UnarchiveDescription, MODataTables_Paginate_PageNumber, MODataTables_RowDescription.
    • N.B. Zorg ervoor dat de ASPX-bestanden van de MijnOmgeving nagekeken worden op de toegevoegde attributen voor de vertaling/WCAG.

Bug Fixes

• Conditionele Validaties Niet Correct Uitgevoerd: Oplossing waarbij meerdere vereiste conditionele validaties niet allemaal werden gecontroleerd. Nu worden ze wel weer gecontroleerd, en wordt zowel de zichtbare als onzichtbare (aria-required) validatie juist toegepast.
  • Google Maps AdvancedMarker: De implementatie van Google Maps maakt nu gebruik van de AdvancedMarker.
  • Probleem met Meertalige Editor: Oplossing voor het probleem dat de meertalige editor een project niet kon inladen of een foutmelding gaf wanneer deze los van TriplEforms gestart werd.
  • Problemen met Footer en Pop-ups:
    • Een treeview control geeft geen witte strook meer onder de footer.
    • MijnOmgeving-pagina’s schalen nu mee als er veel items in een menu-dropdown gebruikt worden, en zorgen niet meer voor een witte strook onder de footer.
    • De plaatsing van tour pop-ups is verbeterd, zodat ze nu binnen de pagina blijven.
  • Vertaalbaarheid van Foutteksten bij TFA Upload: Oplossing zodat foutteksten van het TFA-uploadproces allemaal vertaalbaar zijn, inclusief exceptieteksten.
  • Toevoegen van Skiplinks: Skiplinks toegevoegd voor het stapmenu en het MijnOmgeving-menu. In het templateproject zit de titel en progressiebalk van het formulier nu ook binnen de <main>-tag.
    • N.B. Om aan de WCAG-richtlijnen te voldoen, dient het automatisch scrollen uitgezet te worden.
  • Taalfout Verbeterd: Taalfout opgelost voor de tekst van maximale bestandsgrootte.
  • Items binnen Folders: De items binnen folders die geplakt worden, worden nu direct getoond bij het gebruik van een SCWF-verbinding.
  • WCAG 2.5.3 Richtlijn Toolbar Pop-up: De aria-label standaardtekst voor de toolbar pop-up ‘open’-knop is aangepast zodat deze voldoet aan de richtlijnen van WCAG 2.5.3.
  • Versienummers Colibri Assemblies: Versienummers van de Colibri assemblies zijn bijgewerkt naar 2.5.5.
  • Filter Wissen-Knop: Oplossing voor het niet tonen van de "filter wissen"-knop wanneer gebruik wordt gemaakt van de filterPosition=top op DataTables-pagina’s.
  • Vulnerability in Bootstrap: Oplossing voor een vulnerability in Bootstrap. Aangezien er alleen gebruik wordt gemaakt van de CSS-bestanden, is de NuGet-package verwijderd voor de TemplateWebApp.
  • WCAG Hover/Tooltip voor Vorige & Volgende Knop: Probleem opgelost rondom WCAG en het instellen van een hover/tooltip optie bij de Vorige & Volgende knop die automatisch gegenereerd worden. Er is een mogelijkheid toegevoegd om een tooltip in te stellen op beide knoppen.
  • Wijziging van Externe URL voor Graphik-Font: Externe URL voor Graphik-font gewijzigd naar een interne referentie middels een Embedded Resource. Hierdoor wordt het font niet meer via een publieke URL opgehaald en hoeft dit niet meer in de CSP-header geregeld te worden.
  • Problemen met Editor en DataTables:
    • Probleem opgelost in DataTables in combinatie met de DropDownFilter (dynamisch), waarbij een postback zorgde voor een probleem rondom event-validatie in ASP.NET indien een filteroptie geselecteerd was tijdens een postback.
    • Probleem opgelost waarbij de upload control binnen een groep iteratie zorgde voor onverwacht gedrag in validaties aan de gebruikerskant.
    • Probleem opgelost dat de editor geen formulieren kon openen.
  • Google Maps Klik Probleem op Zee: Oplossing voor het probleem dat een fout optrad wanneer er op een locatie op zee geklikt werd in Google Maps.
  • MijnOmgeving Administration Email: Oplossing voor het probleem dat bij het aanmaken van een MijnOmgeving-gebruiker in de MijnOmgeving Administration geen e-mailadressen met lange Top Level Domains (bijv. .international) gebruikt konden worden.
  • Problemen met Dropdown Filters en Aria Descriptions:
    • Oplossing voor het probleem dat de "filter wissen"-knop in combinatie met dropdown filters niet werkte.
    • Oplossing voor het probleem dat een kolom die als niet-sorteerbaar was ingesteld, toch kon worden gesorteerd.
    • Aria-label toegevoegd aan de Wijzigen-knop binnen de Accounts/Manage.aspx pagina binnen MijnOmgeving. Deze vertaling is te vinden onder de resource-key MOAriaChangeTargetGroups.
    • Verder is een typo gecorrigeerd in de CSS-class account-mannage-usergroups, gewijzigd naar account-manage-usergroups. Mocht je maatwerk CSS hebben rondom deze class, zorg ervoor dat dit geüpdatet is.