Tripleforms 5.0: eIDAS (Signicat voorbeeld) SAML authenticatie technische inrichting

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Do, 14 Dec, 2023 om 3:34 PM op Marlon Groenendijk

Inrichten eIDAS SAML koppeling aanvulling op de generiek instructie

Open je tripleforms project vanuit de editor en open de settings van je project

(TAB) General

Aanvullen met

Procotol and version: urn:etoegang:1.11:1

(TAB) Identity Provider

Druk op de knop Load IDP metadata, hiermee laadt je de meeste gegevens in van de IDP.

Gebruik onderstaande urls om de IDP van eHerkenning informatie in te laden.

Gebruik de link eh.signicat.nl/broker/sp/eh/1.11/metadata om de IDP gegevens van connectis/WeID te downloaden.

Sla de metadata van connectis op als xml en importeer deze.

Level of assurance: Het beveiligingsniveau van de verbinding. Naamgeving van de niveaus verschilt tussen de verschillende protocollen.

Connectis hanteerd de volgende betrouwbaarheidsniveau's

Zie ook artikel https://afsprakenstelsel.etoegang.nl/display/as/Level+of+assurance

EH1         urn:etoegang:core:assurance-class:loa1

EH2,        urn:etoegang:core:assurance-class:loa2

EH2+     urn:etoegang:core:assurance-class:loa2plus

EH3,        urn:etoegang:core:assurance-class:loa3

EH4        urn:etoegang:core:assurance-class:loa4

• Ignore advice in response: Moet voor eIDAS niet aangevinkt zijn
  • Identity Provider Encrypts Assertions / Attributes: Optioneel

(TAB) Identity Provider

Voeg onderstaand toe

Entity Concerned Typed Allowed: urn:etoegang:1.9:EntityConcernedID:Pseudo

Identificerend kenmerk (EntityConcernedType) Het identificerend kenmerk (EntityConcernedType in de dienstencatalogus) is een uniek gegeven dat een dienstverlener bij een authenticatie ontvangt.

(TAB) Request attributes

Nodig voor eIDAS

Zie ook https://afsprakenstelsel.etoegang.nl/display/as/Attributencatalogus+niet-natuurlijke+personen  voor de opties en toelichten attributen voor niet natuurlijke personen (bedrijven)

Zie ook https://afsprakenstelsel.etoegang.nl/display/as/Attribuutcatalogus+natuurlijke+personen  voor de opties en toelichten attributen voor natuurlijke personen

Voeg de volgende attributen toe;

NamePurpose Statement
Request
urn:etoegang:1.9:attribute:FirstName
Required for service to functionFalse
urn:etoegang:1.9:attribute:FamilyName
Required for service to function
False
urn:etoegang:1.9:attribute:DateOfBirth
Required for service to function
False

urn:etoegang:1.9:attribute:FamilyNameInfix

equired for service to function

False

(TAB) Organization

Basisgegevens invullen

(TAB) Contact persons

Basisgegevens invullen