Release Notes TriplEforms 5.0.12

Gemaakt door Inger Koffijberg, Gewijzigd op Vr, 19 Apr om 2:50 PM op Inger Koffijberg

Voor sommige items in deze versie moet de website worden bijgewerkt.

INHOUDSOPGAVE

TriplEforms Build 5.0.12.0 (19-04-2024)

Features

• Caching toegevoegd voor bestanden in de editor. LET OP: hier voor moet eventueel maatwerk geupdate worden.
  • Optionele parameter toegevoegd aan [*Attachment] en  [*XmlAnswersWithAttachments] functies om Base64 logging van de inhoud  van de bijlagen te disablen.

Changes

• Performance verbeteringen in de Editor door het beter omgaan met opslaan van editor instellingen en recovery bestanden.
  • ISO 19005-1 staat bij een nieuw Document Generator-element binnen een scenario standaard aangevinkt i.v.m. WCAG-compliancy.

Bug Fixes

• Fix doorgevoerd voor performance problemen omtrent SCWF en de Solution  Explorer en daarbij ook problemen in relatie tot Out-of-Memory  exceptions opgelost.
  • Issue gefixed omtrent validaties & aria-attributen, waardoor het  aria-invalid-attribute niet meer werd weggehaald bij een valide invoer  van een veld.
  • De SelectedOnly initial expand method op een TreeView control houdt nu rekening met het volgende:
    • De antwoorden die gegeven zijn, indien je terugkomt op een formulier waar een TreeView op staat.
    • Er  wordt rekening gehouden met de Checked-property en de  Expanded-property. De Checked-property wordt overschreven door de  gegeven antwoorden en is alleen initieel actief.
    • Indien een  antwoord aangevinkt was, werd de node/bovenliggende nodes niet  aangekaart als Expanded, terwijl dit wel hoort. Dit is nu opgelost.
  • Probleem opgelost in Colibri. Hiermee zijn de Vraag en Antwoord labels  niet meer zichtbaar zijn in de [*HTMLSummary], indien deze gebruikt  wordt binnen een fragment voor document generatie.
  • XSRF Token staat in de website (TriplEforms) op SameSite Strict.
  • Bij het validatiebericht van een Autocomplete-control (ongeldige waarde)  is de extra <br/>-tag verwijderd. Deze werd gerenderd door een  prefix in de Engine, maar dit is dus weggehaald.
  • Oplossing voor het probleem dat een doorgegeven event vanuit de trigger  van het EventSysteem niet te gebruiken was in maatwerk events.
  • Oplossing voor DataTables CVE-2020-28458 & CVE-2021-23445. Daarnaast  ook een fix doorgevoerd waardoor de sessionStorage alleen voor sleutels  met een DataTables--prefix geleegd wordt. LET OP: Het bestand Datatables.css in de themes map is aangepast. Controleer dit bij het updaten.